PENGENALAN


BAHTERA adalah singkatan nama dari sebuah nama persatuan iaitu
PERSATUAN BAHASA & KESUSASTERAAN ARAB DI KOLEJ ISLAM DARUL RIDZUAN. Merupakan sebuah persatuan agak besar kerana ianya dibawah naungan FAKULTI BAHASA ARAB DI KISDAR.

Namun ahlinya lebih kurang dalam 40 orang ahli sahaja..Ini bukan kerana kurangnya minat pelajar mendaftar sebagai ahli..Tetapi setiap pelajar yang mendaftar ke KISDAR yang mengikuti Pengkhususan Bahasa & KesusaSteraan Arab secara langsung akan menjadi ahli persatuan ini. Ini bermakna kurangnya minat pelajar untuk mengikuti pengajian dalam pengkhususan ini.Begitu juga dengan Pengkhususan yang lain di KISDAR.

Dengan ini kami sebagai pelajar BAHTERA (FAKULTI BAHASA ARAB) berbesar hati membuka sebuah laman blog untuk menarik minat pelajar di luar sana untuk mengikuti pengkhususan BAHASA & KESUSASTERAAN ARAB di KISDAR .

Semoga adanya BLOG ini dapat mendekatkan lagi hubungan silaturrahim antara ahli persatuan dan mungkin juga dapat mencipta hubungan baik antara pelajar yang di luar sana.Khususnya kepada bekas-bekas pelajar BAHTERA dan juga pelajar-pelajar Bahasa Arab di seluruh negara.

0 Response to "PENGENALAN"

Post a Comment